Hill Logga

Om Hill

W.E. Hill & Sons


grundades år 1887 av William Ebsworth Hill på 38 New Bond Street i London. Företagsnamnet berättar om en lång familjetradition av violinmakeri som startades av William Ebsworth farfars far, Joseph Hill (1715–1784).
Man blev snabbt mycket ansedda för den oöverträffade kunskap och kvalitet som tillhandahölls. Förstklassiga reparationer av instrument och stråkar, försäljning av tillbehör, och inte minst identifiering och autentisering av stråkinstrument gjorde företaget världsberömt. Ett certifikat eller äkthetsbevis härfrån ansågs som det allra bästa under verksamhetstiden.

Specialister


Många fina hantverkare arbetade för företaget. Under större delen av 20-talet sysselsatte man Englands bästa stråkmakare. Det tillverkades fina stråkinstrument och inte minst fantastiska stråkar kända för karaktär och spelbarhet. Andra kända egentillverkade produkter var putsmedel, e-strängar för violin och fina böcker om violinbyggarfamiljer. 

Många kända instrument har passerat här genom åren, som t.ex. Stradivarius´ “Alard”, “Messias” och “Lipinski”.

E-strängarna

Verksamheten upphörde 1992, men de underbara E-strängarna “The Hill special steel violin E” fortsätter att tillverkas på exakt samma sätt som tidigare av företaget Hidersine Co Ltd. Strängarna är av kvalitetsstål och används världen över av många professionella violinister. De är mycket hållbara och tillförlitliga och ger instrumentet kraft och tydlighet.

Violinsträngar
Länk till Hidersines hemsida