Jargar

Om Jargar

Jargar Original:

Stålkärnorna är flexibla och lättspelade. Jargar original ger en komplett, välbalanserad klang och är väldigt uppskattade strängar inom många genrer. De fina egenskaperna både tonalt och i handen, placerar dem långt fram både när det gäller mångsidighet och funktionalitet.

Jargar Superior:

En ny era i Jargars strängtillverkning började med lanseringen av de nya violinsträngarna Superior. Man kunde därmed erbjuda ett förstklassigt alternativ för professionella musiker. Dessa strängar är utvecklade med krav på den allra högsta standarden av ljudkvalitet, prestanda och tillförlitlighet, och avsedda i första hand för solister, kammarmusiker och orkestermusiker. Superior finns nu också för viola och cello.

Tillverkaren själv skriver:

”Ett ord som blir mer och mer ovanligt är ”handgjort”. Men i Köpenhamn ligger fortfarande ett företag som upprätthåller en tradition i världsklass när det gäller handgjorda strängar för violin, viola, cello och kontrabas.
På Jargar har vi ingen strängfabrik. Vi utövar ett hantverk. Våra skickliga strängmakare färdigställer ca 60 perfekta strängar per dag. Med omsorg, engagemang och yrkesstolthet uppnås den unika och karaktäristiskt varmt lysande klangen i våra strängar.”

Violinsträngar
Violasträngar
Cellosträngar
Länk till Jargars hemsida