Optima

Om Optima

Bred inriktning

Optima är en stor välkänd producent av proffssträngar för alla stränginstrument, särskilt alla typer av gitarrer.
År 2015 förvärvade man Musiksaiten GmbH i Geretsried en produktionsanläggning i Markneukirchen av Lenzner Leonhardt GmbH. Sedan lång tid tillbaka har man där tillverkat 100% handgjorda stråkinstrumentsträngar av yppersta kvalitet. De världsberömda varumärkena är kända under namnen GOLDBROKAT, PROTOS och SYNFLEX. Dessa märken, som vid det här laget blivit riktiga klassiker, följde med i affären och fortsätter nu att tillverkas av Optima. I samband med detta byggdes fabriken i Markneukirchen ut för en ökning av produktionen, och 5 nya medarbetare anställdes. Köpet innebär en ny verksamhetsgren för Optima, och förbättrade marknadsförutsättningar för strängmärkena Goldbrokat, Protos och Synflex.
För oss konsumenter innebär detta egentligen bara att namnet Lenzner ersatts av Optima på förpackningarna för ovanstående märken. Själva strängarna är exakt desamma som tidigare.

Optima E-strängar

En förändring är dock att den älskade Goldbrokat Steel nu har fått sällskap av tre helt nya spännande varianter: Premium, Premium 24K Gold och Premium Brassed Goldbrokat är en specialserie E-strängar för violin, och används väldigt ofta som “toppning” tillsammans med alla möjliga andra strängar då de är mycket lämpade att kombinera. De flesta violinister vill också ha några E-strängar i reserv och väljer ofta Goldbrokat. De finns i många utföranden, håller mycket hög kvalitet och har ett lågt pris.

Lenzner producerar fortfarande andra utmärkta strängar för stråkinstrument som Fisoma Goldtwistle och Fisoma Quinton.

Länk till Optimas hemsida