Prim

Om Prim

Prim stålsträngar för violin, viola och cello

är tillverkade i Sverige av Fröjel strings, och används av alla kategorier av musiker i alla genrer världen över. Prim är väldigt uppskattade särskilt i jazz- bluegrass- och folkmusiksammanhang, och populära bland proffs och studenter på alla nivåer.
Strängarna har snabb respons, en ljus kraftfull klang och är hållbara. De tillverkas i tre utföranden; Soft, Medium och Orchestra (hard)
Medium passar de flesta instrument mycket väl, men det är bra att experimentera! Många gånger erhålls det bästa resultatet genom att kombinera de olika varianterna.
Medium violin (grön förpackning) är också tillgängliga för små och medelstora fioler (3/4, 1/2, 1/4 och 1/8).

Prim Lisa violinsträng

Prim toppar sitt utbud med den revolutionerande E-strängen ”Lisa”.
En ny rostfri legering och ett nytt patenterat sätt att tillverka kärnan, gör att både hög hållfasthet och perfekta egenskaper för att producera strängar i toppklass uppnås.
Rostfritt stål innebär att korrosion ej är möjlig orsakad av hög luftfuktighet eller fukt från fingrarna, och gör strängen till ett givet val i alla klimat och sammanhang. Du kommer att uppskatta strängens perfekta yta, vilken består under hela dess livstid.
Lägg därtill utmärkt dynamiskt omfång, övertonsrikedom och fin respons, och du har förklaringen till varför ”Lisa” snabbt blivit en stor favorit bland så många violinister!
Lisa finns i tre utföranden: Soft, Medium och Orchestra (strong).

Violinsträngar
Violasträngar
Cellosträngar
Länk till Prims hemsida