Larsen

Om Larsen

Musikern Larsen

Till skillnad från resten av familjen visade min far, Laurits Th. Larsen, ett tidigt intresse för klassisk musik och började spela fiol vid elva års ålder.
Senare, när han var student vid musikkonservatoriet, vann han ett prestigefullt stipendium från det danska Jacob Gade Foundation för sitt spel. Efter studier utomlands blev hans dröm om en professionell musikalisk karriär verklighet när han fick tjänst vid Syddansks symfoniorkester.

Många förmågor

Med sin kärlek till musiken och passion för bra ljud började min far att utforska en helt ny talang hos sig själv.
För tjugo år sedan var det stor brist på bra cellosträngar. För att göra en lång historia kort, hade min far lovat en vän några strängar som han i slutändan inte kunde få tag på. Då bestämde han sig för att försöka göra dem själv. Och det visade sig att han hade teknisk förmåga och en hel del uppfinningsrikedom som gick utmärkt att kombinera med hans musikalitet. Verksamheten var ett faktum. Vårt garage tömdes 1990 för att skapa utrymme för produktion av de allra första Larsensträngarna. Än idag skapar min far fortfarande nya produkter, men han är lika inblandad i att utveckla den avancerade maskinen vi använder för att tillverka dem.

Grunden

Kreativ förmåga går inte alltid hand i hand med ekonomiskt förnuft eller entreprenörskap. Lyckligtvis har min far haft lite av alla tre. Han motiverar människor, och tar fram det bästa hos folk. Han engagerar sig och samarbetar med otaliga partners över hela världen, enskilda såväl som företag. Allt för att ge musiker överallt möjlighet att spela på våra strängar och upptäcka kvaliteten och de fina egenskaper de har.

Med kärlek och passion

Som en följd av hans ansträngningar tilldelades han innovationspriset från Confederation of Danish Industry redan 1997.
Som min fars son känner jag honom på ett sätt som de flesta andra inte gör. Att som han, i sanning prioritera och värdera personliga relationer med människor i och runt företaget och samtidigt ha kontroll över ekonomi och ledning, har inte alltid varit lätt. Men det finns en förklaring till att det alltid har fungerat och det är: Allt han gör gör han helhjärtat!

//Marius Hviid Larsen

Violinsträngar
Violasträngar
Cellosträngar
Länk till Larsens hemsida