Lenzner

Om Lenzner

Gamla anor

Lenzner har anor från 1700-talet, och är en välkänd tysk tillverkare av strängar för instrument av alla typer. Sedan lång tid tillbaka har man tillverkat 100% handgjorda stråkinstrumentsträngar av yppersta kvalitet under de välkända varumärkena GOLDBROKAT, PROTOS och SYNFLEX.
År 2015 sålde Lenzner sin produktionsanläggning i Markneukirchen, och dessa märken, som vid det här laget blivit riktiga klassiker, följde med i affären. De fortsätter nu att tillverkas av
Optima på exakt samma vis som tidigare.
Lenzner har kvar sina märken Fisoma Goldtwistle och Fisoma Quinton. 
För den som vill ha tåliga strängar med klanglig kvalitet är dessa ett par mycket prisvärda alternativ.

De är också väldigt populära för barninstrument i alla storlekar.

Lenzner Fisoma Goldtwistle

Lågprissträngar i stål gjorda med noggrannhet och kvalitet av erfarna tyska strängmakare. Fisoma Goldtwistle lindas med aluminium och är slätpolerad på ytan. Alla strängarna i uppsättningen har perfekt avvägd ton och spänning, och är mycket välbalanserade med varandra. Lindningsänden med sin gyllene twist säkerställer omedelbar stabilitet i stämningen.

Lenzner Fisoma Quinton

Erfarna tyska strängmakare tillverkar dessa stålsträngar i hög kvalitet och med stor noggrannhet. Fisoma Quinton är lindad med flatwire av kromstål, och har slätpolerad yta. Alla strängarna i uppsättningen har absolut rena kvinter och perfekt avvägd ton och spänning. De är mycket välbalanserade med varandra, även för de allra minsta instrumenten.
Quinton är lättspelade, har fin respons, och är både tillförlitliga och hållbara. De har allt man kan önska av lite smalare stålsträngar och sätter sig omedelbart efter montering. Klangen är kraftfull och ärlig.

Violinsträngar
Länk till Lenzners hemsida