Savarez

Om Savarez

Savarez – Franskt hantverk med anor

1770: Företaget Savarez kommer till
Den italienska familjen Savaresse flyttar till Paris och påbörjar tillverkning av handgjorda sensträngar, både obehandlade och överspunna.

1880-1930: Nya märken utvecklas
Ett framgångsrikt företag växer ytterligare och nya produktserier med strängar av silke, stål, brons och mässing utvecklas.

1930: Den tekniska utvecklingen tar fart
Savarez börjar använda det nya materialet nylon och inför modern teknik för slipning, limning och kontroll. Global framgång nås med strängar för stråkinstrument som utvecklats tillsammans med violinvirtuosen Eugène Ysaÿe.
Gitarrsträngar för akustisk jazz under märket Argentine blir en världssuccé. De används av många kända gitarrister som t.ex Django Rheinardt, och monteras på alla nytillverkade gitarrer från Selmer Maccaferri.

1930: Märket Savarez lanseras
Revolutionerande strängar av spunnen nylon i världsklass för klassisk gitarr. Oöverträffad precision i diskant, och full kraft i bas. För första gången erbjuder man tre olika spänningar.

1980: Corelli Crystal
Fantastiska strängar för stråkinstrument kommer ut på marknaden. Crystal blir omedelbart en succé och säljs idag, tillsammans med Corelli Alliance (som blivit något av ett flaggskepp för violin) och Corelli Cantiga, över hela världen.

Violinsträngar
Länk till företagets hemsida