Om Luis Negri, etuimakare

Luis Negri föddes i Herten, Tyskland 1967. Han växte upp i en familjär musikermiljö i Buenos Aires, Argentina. Vid 19 års ålder återvände han till Tyskland där han med stort engagemang grundade sitt företag Negri Cases i Lübeck. Han byggde upp en specialiserad ateljé för produktion av handgjorda läderetuier och skyddsprodukter för fina violiner. Vid 34 års ålder flyttade han till norra Italien, där hans familj kommer ifrån.

Inom några år var varumärket Negri ett erkänt märke, och synonymt med bästa förvaring, transport och skydd man kan ha för ett instrument. Negris etuier skyddar idag merparten av världens ovärderliga Stradivarius och Guarneri. Lord Yehudi Menhuin, Ruggiero Ricci, Akiko Suwanai, Vadim Repin, Linus Roth och Maxim Vengerov är bara några av de världssolister som använder Negris etuier.

Från början var tillverkningen inriktad enbart på beställningsarbeten för privata ägare och användare av de allra mest exklusiva instrumenten. Men på senare tid har en produktserie skapats för allmänheten. Dessa produkter har även de en exklusiv karaktär, och kännetecknas av kvalitet, funktionalitet och hantverk på högsta europeiska nivå.